Keiku

Joskus 2000-luvun alussa minussa heräsi innostus oppia mahdollisimman monta käsityötaitoa. Koin kolmiulotteisen luomisen omakseni, joten muotoiltavat materiaalit olivat lähtökohtana tekemisilleni.

Myös luonto-arvot kasvoivat ”taiteiluni” yhteydessä, kun huomasin miten paljon itse voi tehdä kestäviä, funktionaalisia ja persoonallisia tuotteita erilaisista, erityisesti kierrätettävistä materiaaleista.

Keramiikan, lasin, nahan ja kumin lain-alaisuuksia olenkin jo aika paljon oppinut. Kuitenkin vastaan tulee aina uusia ongelmia, joita ratkoa – siksi ei voi olla koskaan täysin oppinut, ja se onkin se suola! Vielä on matkaa ja monta uutta materiaalia opittavana.

Olen työskennellyt käsityöalan ammattilaisena yli 15 vuoden ajan. Aluksi tein keramiikkaohjaajan töitä, välissä opiskelin luonto- ja ympäristöalan perustutkinnon.

Kiipeilyä aloin harrastamaan akrobatiaharrastuksen yhteydessä 2000-luvun alussa. Akrobatia on jo jäänyt, mutta boulderointia vielä satunnaisesti harrastan.

Olen työskennellyt suutarina vuodesta 2012 jo kolmannessa polvessa ja erikoistunut kiipeilytossujen sekä luistimien korjaukseen. Suutarina työskennellessäni saamani palautteen myötä lähdin pohtimaan noutopalvelua, josta tämä liikeidea kumpusi.

Kiipeilytossujen pohjauksessa tavoittelen korkeaa laatua ja tekniikkani on varmasti oikea. Esimerkiksi hionnasta olen erittäin tarkka, jotta saavuttaisin alkuperäisen muodon. Pyrin myös saamaan teollisen, tasalaatuisen ja viimeistellyn tuloksen kaikissa käsitöissäni. Kuuntelen mielelläni asiakkaan antamat palautteet ja palaute onkin usein ollut erittäin positiivista!

Alan koulutukset/ kurssit:

Keskiaikaisten jalkineiden valmistus

Derby-kengän valmistus

Ortopedisten pohjallisten valmistus

Suutari
Keetta Karttunen